Home
Minimumloon omhoog p...

Minimumloon omhoog per 1 juli

Klaar voor de verandering in het minimumloon?

Op 1 juli 2024 staat er een belangrijke verandering voor de deur: het wettelijk minimumloon wordt namelijk verhoogd. Deze aanpassing is een reguliere indexatie, waarbij het minimumloon elke zes maanden wordt aangepast aan de hand van de cao-lonen. Voor werknemers van 21 jaar en ouder betekent dit dat het bruto minimumuurloon stijgt naar €13,68 per uur.

Wat betekent dit voor de bouw- en technieksector die het minimumloon verdienen? Laten we eens kijken naar de impact voor fulltime dienstverbanden:

  • Werknemers met een dienstverband van 36 uur gaan er netto €38,13 op vooruit, wat neerkomt op een stijging van 1,89%.
  • Voor werknemers met een dienstverband van 38 uur betekent dit een netto vooruitgang van €39,76, wat overeenkomt met een stijging van 1,91%.
  • Bij een dienstverband van 40 uur zien werknemers een netto vooruitgang van €43,32, wat een stijging van 2,01% betekent.

Relatief hoge verhoging

Ondanks de door de politiek afgewezen grotere verhoging, is de huidige minimumloonstijging nog steeds een relatief grote stap voorwaarts. De afgelopen vier jaar heeft de netto stijging van het minimumsalaris bij de verhoging per 1 juli gemiddeld 1,56 procent bedragen.

Onze rol als Bouw Technokracht

Bij Bouw Technokracht staan we altijd klaar om te helpen en te adviseren. Als partner in de bouw- en technieksector bieden we niet alleen werkgelegenheid, maar ook ondersteuning bij elke stap van je carrière. Of het nu gaat om het begrijpen van nieuwe wetgeving zoals de aankomende verhoging van het wettelijk minimumloon, of om persoonlijk advies over salaris en arbeidsvoorwaarden.

Onze deur staat altijd open, omdat we ons inzetten voor professionele groei en succes in de bouw- en techniekbranche.

Pagina delen